סידור מטבח- עצות שימושיות

כמה פעמים אמרתם לעצמכם שאי אפשר יותר לעבוד במטבח הזה?

לא מוצאים כלום, יש בלגן במגירות ומגירות המזווה עמוסות מאוד.

אז הנה מספר טיפים איך לארגן את המטבח בצורה נוחה וידידותית יותר:

משטחי העבודה – חשוב לצמצם את מספר הדברים המאוחסנים באופן קבוע על השיש.
משטחי העבודה צריכים ניקוי באופן תכוף ומהווים סביבת העבודה העיקרית . רצוי למצוא
מקומות אחרים לחפצי נוי או כל דבר אחר שנמצא שם .

על מנת לארגן נכון יותר את המטבח מומלץ ליצור אזורים על פי נושאים ולרכז בהם את כל הכלים הקשורים:

  1. הכנת אוכל: קרש חיתוך, כוסות מדידה, סכינים, כפיות ,קערות וכדומה
  2. בישול: התנור והכיריים וכל מה שקשור בזה-סירים,מחבתות,מחזיקי סירים,כפות וכלי ששת למיניהם.
  3. אפיה: אם אתם אוהבים לאפות כדי לאחסן את כל החומרים והציוד הקשורים יחד: קמח,סוכר,אבקת אפיה,צבעי מאכל,בצק סוכר במדף אחד או בקופסת פלסטיק גדולה אחת במזווה.
  4. הגשה: כלי שולחן,כלי הגשה,מתקן מפיות,מפות ותחתיות חמות
  5. ניקוי: בקרבת הכיור והמדיח החזיקו את חומרי הניקוי, הכפפות,מגבות מטבח וחומרים למדיח.


– דברים שמשתמשים ביום יום שימו במקומות נגישים .
– סירים ומחבתות סדרו לפי תדירות השימוש ,ניתן לערום אחד בתוך השני ואת המכסים מניחים עומדים בצד.
– מיינו כוסות, צלחות וקערות שאינם בשימוש וצמצמו כמויות.
– כלי אירוח מומלץ לא לאחסן באריזות קרטון- בסופו של דבר נתעצל ולא נשתמש בהם.
– את מגירת כלי הבישול ("ששת") ניתן לחלק ע"י קופסאות פלסטיק שטוחות / סלסלות ולסדר את כלים על פי סוגים
– תבלינים מומלץ למיין ולסדר על פי הגובה בסלסלה נשלפת.
– כלים חד פעמיים הכניסו לקופסאות עם מכסים ,שימו מדבקות עם ציון התכולה .את הקופסאות אפשר לערום לגובה במקום עמוק / במזווה
– אחסון מזון יבש: את השימורים סדרו כמו בסופר. כל מה שבאותו טור יהיה מאותו סוג מזון או מאותה המשפחה: מלפפונים, חמוצים, זיתים, רסק עגבניות ,רטבים וכדומה.
– לאחסון מזון כמו סוכר, קמח או קטניות, השתמשו בכלים מרובעים או מלבניים אותם ניתן לערום אחד על גבי השני
– מומלץ להשתמש בקופסאות בעלות סגירה הרמטית לשמירה על טריות המזון ולמנוע את חדירתם של מזיקים. מומלץ שהכלים יהיו שקופים או בעלי חלון הצצה.
– מכשירי חשמל: בדקו האם יש לכם מכשירים כפולים, במידה וכן ניתן לתת לבני משפחה /חברים. כך גם לגבי מכשירים שאינם בשימוש בכלל.
מכשירים שלא בשימוש תדיר אחסנו בחלק הפנימי של המדף ואת השימושיים ביותר שימו בחלק החיצוי והנגיש ביותר .

עכשיו כשהמטבח מסודר אפשר להתחיל לבשל. בתיאבון!

חדש באתר מוצרי אחסון

לרכישה